Ez az oldal cookie-kat használ. Ha az oldalon böngészik, akkor elfogadja, hogy a személyre szabott, maradéktalan minőségű tartalom érdekében az oldal cookie-k segítségét vegye igénybe.

Kérdése van? Hívjon minket! +36-30/6120911

Fertőtlenítés

A fertőtlenítést ezüst kolloiddal (500 ppm-es) végezzük.

A fertőtlenítéshez elzárjuk a bejövő vízcsapot (amennyiben szivattyús készüléke van, áramtalanítani is kell a berendezést). A tiszta vizes kifolyócsap megnyitásával leengedjük a tartályban lévő összes vizet. Poharas szűrőtípus esetén a megtisztított szűrőházakba adagolunk 10 ml fertőtlenítőszert elosztva az első három szűrőpohárban, egyéb szűrőtípus esetén a fertőtlenítőszert a szűrőház nyílásán keresztül juttatjuk be, majd a szűrőházakat visszatesszük a helyére. A készülék továbbra is elzárt, vízmentes  állapotban van, ekkor leszereljük a tartályhoz vezető csövet, és adagolunk bele 15 ml fertőtlenítőszert, majd szereljük vissza a csövet. Ezután nyissuk meg a bejövő víz csapját (+ szivattyús berendezés esetén áram alá helyezzük a készüléket), majd hagyjuk, hogy a készülék, zárt kifolyócsap állásnál, feltöltse a tartályt. Közben rövid ideig nyissuk meg a tisztavizes kifolyócsapot, csak addig, amint megjelenik a légmentesen folyó víz, s ekkor azonnal elzárjuk, így a csaphoz is eljut a fertőtlenítőszer! Majd hagyjuk feltöltődni a berendezést. Ezt követően minimum 6-8 órán keresztül hagyjuk állni, hogy a fertőtlenítő szer csíramentesítse a készüléket ! Ha eltelt a 6-8 óra, nyissuk meg a bejövő víz csapját, és engedjük ki a készülékben lévő összes vizet (a kifolyócsapot addig tartjuk nyitva, amig teljesen leesik a víznyomás). Várunk minimum 1 órát, majd a tisztavizes kifolyócsap megnyitásával újra leengedjük az összes vizet, ezt a folyamatot fogyasztás előtt még egyszer ismételjük meg!

A fertőtlenítési folyamat két lépcsős! A kívánt 100%-os hatás elérése érdekében javasolt az előbb leírt  fertőtlenítési folyamatot 24 órával később újra elvégezni!

Amennyiben ránk bízza a készüléke fertőtlenítését, akkor azt kizárólag az előszűrők cseréjével egybekötve, két egymást követő munkanapon végezzük, természetesen Önnel előre egyeztetett időontban! 

Amennyiben készüléke éves karban tartását ránk bízza, akkor annak részeként, a fertőtlenítést külön költség nélkül elvégezzük!

A fertőtlenítést akkor javasoljuk, ha a víz íze érezhetően megváltozott!