Ajánlott napi adagolás gyerekeknek (4-10 év): 1 db kapszula
Ajánlott napi adagolás felnőtteknek: 2-4 db kapszula (A 4 db kapszulát két részletben (2x2 db) reggel és este ajánlott bevenni.)
- Az ajánlott napi adagot ne lépje túl!
- Az ajánlott napi adagot bő folyadékkal vegyük be (gyümölcslé, tea, víz, tej).
- Étkezés előtt 15-20 perccel ajánlott bevenni.
A huminsav hatásai:
ANTIOXIDÁNS, GYÖKFOGÓ
Rendkívüli hatékonysággal megköti a szervezetben keletkező szabad gyököket, melyek számos betegség forrásai.
NÖVELI AZ ENZIMAKTIVITÁST
Az enzimek és vitaminok az életerő forrásai. Ezek alakítják át a felvett táplálékot energiává és biokémiai építőanyagokká. A huminsavak növelik az enzimaktivitást. Ha vitaminok és enzimek mellé fulosavat juttatunk, akkor azok biológiai hatékonysága megnő.
ANTIVIRÁLIS HATÁSA
A huminsavak antivirális hatása a humán gyógyászatban régóta ismert és a huminsav talán a természet egyik legerősebb vírus ellenes atóanyaga.
NÖVELI AZ ENZIMAKTIVITÁST
Az enzimek és vitaminok az életerő forrásai. Ezek alakítják át a felvett táplálékot energiává és biokémiai építőanyagokká. A huminsavak növelik az enzimaktivitást. Ha vitaminok és enzimek mellé fulosavat juttatunk, akkor azok biológiai hatékonysága megnő.
SZERVES KELÁTKÉPZŐ
A szervetlen ásványi anyagokat és mikroelemeket "szerves" vegyületekké alakítják, bejuttatják a sejtekbe. Az élettani szempontból fontos ásványi anyagokat a természetben egyedülálló módon, könnyen cserélhető formában kötik meg, míg a toxikus nehézfémekkel oldhatatlan kötést alakítanak ki és kiürítik a szervezetből.
OPTIMALIZÁLJA AZ ÁSVÁNYI ANYAGOK FELVÉTELÉT
Biztosítja a szervezet számára az optimális ásványi anyag felvételt, azáltal, hogy a túlsúlyban lévő anyagok felvételét gátolja, míg a kisebb mennyiségben jelenlévő anyagok felvételét elősegíti.
MEGKÖTI A TOXINOKAT
Fizikai- kémiai szerkezetükből adódóan a huminsavak szinte valamennyi vegyülettel képesek kölcsönhatásba lépni. A szervezetbe került toxikus anyagokat hatástalanítják és kiürítik. A legújabb amerikai kutatási eredmények szerint egy átlagember vérében 170 idegen anyag található.
HELYREÁLLÍTJA SZERVEZET SAV-BÁZIS EGYENSÚLYÁT
A" modern" táplálkozási szokások a szervezet elsavasodását okozzák. Az elsavasodás számos betegség okozója (pl. narancsbőr, reuma, asztma, elhízás, csontritkulás, hajhullás, élősködők, gombák). Szervezetünk e folyamatok ellen úgy védekezik, hogy a savakat ásványi anyagokkal semlegesíti és a keletkezett sókat elraktározza. Tehát ez a folyamat is a szervezet számára felhasználható mikroelemek szintjét csökkenti.